Werken en leven vanuit jouw kompas:


Inhoud:
Ons hoofd maakt overuren. Iedere dag heeft een gemiddeld mens tussen de 40.000 en 60.000 gedachten. Veel van die gedachten zijn er herhalingen van gedachten die we eerder hadden. Ook zijn er iedere dag  weer nieuwe gedachten naar aanleiding van nieuwe situaties, nieuwe dingen die we leren, nieuwe mensen die we ontmoeten en dergelijke. Een behoorlijke drukte in ieders hoofd dus, ook in die van jouw.

Al die gedachten hebben een of meer positieve lading ('Yes, het is me gelukt', 'Dit shirt staat me leuk', 'Ik ben zo trots op mijn kinderen') of een negatievere lading ('Waarom lukt mij dit nou nooit', 'Ik kan er maar beter niet aan beginnen, mijn collega is er veel beter in', 'Hij wordt vast boos als ik dit zeg'). Met name die meer negatieve gedachten worden ook wel irreële of niet helpende gedachten genoemd. Zoals het woord het al zegt, ze helpen ons meestal niet. Ze geven je vaak een negatief gevoel, weerhouden je om dingen te doen die je wilt, nieuwe zaken te proberen, je hart te volgen, je fijn te voelen over jezelf. We laten ons er vaak door leiden, alsof onze gedachten waar zijn en zij aan het roer staan. Maar klopt dat eigenlijk wel? En wil je dat zo laten? Waarom niet meer leven vanuit dat wat belangrijk voor je is.


Tijdens deze training zoom ik samen met jullie in op hoe onze gedachten werken, hoe het doorwerkt op jouw gevoel en jouw gedrag. Hiervoor gebruik ik principes uit de ACT. Stap voor stap ga ik je leren hoe je beter om kan gaan met de gedachten die er zijn, hoe je meer kunt leven vanuit dat wat belangrijk voor je.


We besteden aandacht aan
- waar komen onze gedachten vandaan?
- hoe werken onze gedachten eigenlijk en hoe hebben ze invloed op ons?
- wat zijn je waarden?
- wat is jouw ‘copingmechanisme’ en wat levert je dit op?
- welke stappen kan jij zetten om meer naar je waarden te leven en je minder te laten leiden door gedachten?
- wat kunnen jullie hierin voor elkaar betekenen?


Kortdurende training:
De training (MBO/HBO niveau) vindt plaats in een kleine groep. Naast informatieoverdracht en individuele oefeningen, zal er veel ruimte zijn voor uitwisseling tussen de aanwezigen zodat je van elkaar kan leren. Ook zal er voldoende tijd zijn om vragen te stellen. Deze training is geschikt voor volwassenen met minimaal MBO niveau en is er geen voorbereiding voor vereist. Er kunnen geen kwalificaties worden behaald bij deze training.

Kosten, data en tijdstippen:
Deze training wordt zowel in mijn praktijk als in-company als aangeboden. De training doorlopen met je team, in kleine samenstelling tot maximaal 12 personen maakt dat deelnemers gemakkelijker tot interactie komen, herkenning vinden in elkaars verhaal en het leren van elkaar worden versterkt. Afspraken over kosten, duur en exacte inhoud stem ik graag persoonlijk met je af zodat het aanbod zo goed mogelijk aansluit op jouw situatie.