Loopbaancoaching

 

Of je nou parttime of fulltime werkt, een baan neemt een groot gedeelte van jouw week in beslag. Het is dan ook welkom dat je deze uren op een prettige manier besteedt en jouw baan je energie en voldoening oplevert.
Veel mensen ervaren op enig moment in hun leven wat onvrede over hun baan. Dit kan kortdurend zijn of langer aanhouden. De oorzaken hiervoor kunnen heel divers zijn. Bijvoorbeeld:

- Je ervaart minder uitdaging in je werk. Het kost je moeite iedere dag weer naar je werk te gaan. Het plezier wat je eerder nog wel ervoer, is er steeds minder.
- De inhoud van jouw functie is veranderd. Je ervaart hierdoor minder voldoening in het werk
- Er is sprake van een reorganisatie. Jouw baan komt te vervallen of je krijgt een nieuwe baan aangeboden. Je vraagt je af of deze functie wel bij je past
- Je doet het werk al jaren. Het werk is bekend, de collega's zijn fijn, maar je wilt ook wel eens wat anders. Je weet alleen niet zo goed wat.
- Je bent een tijdje uitgevallen door ziekte of een burn-out. Je gaat weer re-integreren maar weet niet goed hoe je dat aan moet pakken. En of je misschien nog wel wilt re-integreren in de baan die je had voor jouw ziekteperiode.
- Je bent toe aan iets nieuws. De baan die je had ken je nu wel. Maar ja, wat past er eigenlijk bij je? En hoe pak je dit aan?
- .....

 

In een loopbaantraject ga ik met je aan de slag met vragen die je hebt over jouw huidige baan of loopbaan wensen. Ieder loopbaantraject is anders. Toch komen wel regelmatig de volgende onderwerpen naar voren in een traject. 

- Wie ben je? Hoe ben je gekomen waar je nu bent? Waar sta je nu tov je huidige werk?
- Loopbaanbiografie; welke werkervaringen heb je en hoe label je die?
- Waarden en overtuigingen; wat vind jij belangrijk in jouw werk en welke rol spelen overtuigingen in jouw (werkzame) leven
- Talenten; welke kwaliteiten breng je mee? Welke herken je zelf en wat zien anderen in jou?
- Inzoomen op (toekomstige) banen: Wat vind je leuk? Waar gaat jouw vuur van branden en aan welke voorwaarden moet een baan voldoen?
- Droombanen; welke banen zijn er? En welke sectoren?
- Wrap up: we voegen alles samen; welke stappen wil je zetten in je huidige baan of richting een nieuwe baan? 


De tijdsduur van het traject is afhankelijk van verschillende componenten, bijvoorbeeld de mate van onvrede die je ervaart in jouw werk en hiernaast hebben jouw privé omstandigheden vaak ook effect op dat wat je ervaart.
Ook de frequentie van de afspraken is verschillend. De één spreek ik iedere week, de ander één keer per maand. We kijken samen naar wat jij nodig hebt in jouw situatie. 

Financiering van een traject kan je zelf voor je rekening nemen maar er zijn ook veel werkgevers die dit soort trajecten voor hun werknemers (deels) willen financieren. Ik geef je hierover graag meer uitleg en kan waar nodig een offerte maken voor jouw werkgever.