Grip op stress


Stress; 
Vrijwel iedereen herkent stress bij zichzelf. Uit onderzoeken blijkt steeds weer dat veel werknemers last hebben van stress en daar ook met regelmaat door uitvallen. Niet alleen in werksituaties wordt stress ervaren. Ook in privé sfeer kunnen mensen last hebben van stress of door een combinatie van beide. Als klap op de vuurpijl melden ook steeds meer scholieren en studenten zich met stress- en burn-out klachten. De één kan er ogenschijnlijk beter tegen dan de ander. Stress is dus aan de orde van de dag.

Op zich is stress niet perse iets negatiefs. Het is een reactie van ons lijf om te dealen met iets wat energie van ons vraagt. Langdurige stress daarentegen is een ander verhaal. Het heeft invloed op je lichaam, je geest en daarmee je algehele gesteldheid. Langdurige stress zorgt ervoor dat je steeds minder goed functioneert, je (blijvende) lichamelijke klachten kan krijgen en zelfs een burn-out kan ontwikkelen. 

Hoe stressklachten zich bij jouw uiten is voor ieder mens verschillend. Wel zijn er klachten die door veel mensen worden genoemd:

 • hoofdpijn
 • hartkloppingen
 • een gejaagd, onrustig gevoel
 • een korter lontje
 • het overzicht verliezen


Kortdurende training:

Herken je deze klachten bij jezelf en heb je de wens aan de slag te gaan met jouw stress? Dan neem ik je graag mee in een kortdurende training over stress. Er zal onder andere aandacht besteedt worden aan de volgende onderwerpen:

 • wat is stress?
 • uitleg stress systeem
 • symptomen van stress
 • gevolgen van stress
 • herkennen van stress bij jezelf
 • een gezonde balans
 • eerste stap om grip te krijgen op jouw stress


De training (MBO/HBO niveau) vindt plaats in een kleine groep. Naast informatieoverdracht en individuele oefeningen, zal er veel ruimte zijn voor uitwisseling tussen de aanwezigen zodat je van elkaar kan leren. Ook zal er voldoende tijd zijn om vragen te stellen. Deze training is geschikt voor volwassenen met minimaal MBO niveau en is er geen voorbereiding voor vereist. Er kunnen geen kwalificaties worden behaald bij deze training.

Kosten, data en tijdstippen:

Workshop in kleine groep in mijn praktijk:
Deze kortdurende training duurt 2,5 tot 3 uur en zal gegeven worden in mijn praktijkruimte aan de Dr. van Deenweg in Zwolle. Data en tijdstip van de training maak ik kenbaar via de sociale media kanalen en via mijn website. 

Na aanmelding ontvang je van mij een factuur. Betaling is gewenst voor aanvang van de workshop door middel van overschrijving. Waar nodig kan ik zorgen voor een bevestiging van betaling.
Mocht je na workshop behoefte hebben aan een vervolg, dan zal ik hierover in een vervolggesprek met jouw verdere afspraken maken. Het tarief van dit vervolgtraject is afhankelijk van jouw wensen. De kosten voor de workshop zal ik in mindering brengen op dit tarief.


Workshop individueel:
Ook individueel kan ik met je aan de slag met de inhoud van deze workshop. Het kan voor je dienen als introductie op hoe stress en balans een rol spelen in jouw leven, waarna je er zelf weer mee verder kan na de sessie. Ook kan het een start zijn van een langer traject. Hoe dit er voor jou uitziet stem ik graag persoonlijk met je af.

Workshop of training in teams of organisaties:
Ook is het mogelijk de workshop of training in-company te volgen . Ook dan levert het het meeste op wanneer de workshop in kleinere groepen wordt aangeboden. Dit maakt dat deelnemers gemakkelijker tot interactie komen, herkenning vinden in elkaars verhaal en het leren van elkaar worden versterkt. Afspraken over kosten, duur en exacte inhoud stem ik graag persoonlijk met je af zodat het aanbod zo goed mogelijk aansluit op jouw situatie.