Coaching bij persoonlijke ontwikkeling

 

De tijd gaat vaak zo snel;
Werk, relatie, onderhouden van sociale contacten en huishouding vragen veel heel wat tijd en energie van je. Voor je het weet is er weer een week, maand of misschien zelfs jaar voorbij voordat je er erg in hebt.

Aandacht voor jezelf, even stilstaan bij wat jij wilt en waar je naar toe wilt schieten er zo bij in. Dit is even niet erg maar uiteindelijk gaat dat schuren.  Je lijf en geest geven je (subtiele) signalen dat er wat anders nodig is.  Blijf je die signalen lang genoeg negeren dan zullen ze zich steeds meer aandienen. Je wordt misschien wat kribbig, hebt het gevoel dat er veel op jouw schouders rust en dat je zoveel moet, maar waar blijf jij zelf in dat verhaal?

Om je lekker te blijven voelen, goed te blijven functioneren op het werk, als ouder, partner en vriend/ vriendin is aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling heel belangrijk. Het is de zuurstof in jouw vuurtje, maakt dat je energie blijft stromen en je met plezier aan de nieuwe dag begint.

 

'De mens is zo gemaakt dat wanneer iets hem in vlam zet, onmogelijkheden uit zijn ziel verdwijnen'

              Jean de la FontaineCoaching:

In een coachtraject mag je even stilstaan bij jezelf. (Weer) voelen waar jouw vuur van gaat branden, welke kant je op wilt, waar je krachten liggen, wat je wilt behouden en wat je achter je wilt laten. 
Je hoeft hiervoor niet opgebrand te zijn, aan het eind je latijn of op je tandvlees te lopen. Het mag juist tussendoor, wanneer je wrijving ervaart bij jezelf, steeds tegen dezelfde issues aanloopt, je je wat roestig of stuurloos voelt, het plezier wat verdwijnt en/of  je behoefte hebt aan een nieuwe horizon. 

Op die momenten denk en loop ik graag even mee. Ga ik met je op zoektocht naar wat jij nodig hebt om je weer krachtiger te voelen, je schip wat minder stuurloos voelt en jouw vuur weer brandt. Waar we in een traject aandacht aan besteden is heel wisselend. Het is volledig afhankelijk van jouw situatie en wensen. Ieder traject is maatwerk. 

Je kan een traject zelf financieren maar ook steeds weer werkgevers zien het belang van het fysiek en mentaal gezond blijven van hun medewerkers. En stellen medewerkers budget beschikbaar om zaken als coaching te kunnen financieren.