Wandelcoaching

 

Buiten zijn levert vaak direct al ontspanning op. De wind om je hoofd, vogels die fluiten, zon op je gezicht of juist regen die op je neer valt. Bloemen, bomen, geuren, geluiden, de wolken, dieren om je heen, de vormen van het pad waarop je loopt; alles in de wereld om je heen kan ineens betekenis krijgen als je er op bewust en op een andere manier naar kijkt. Het kan je antwoorden geven die je in de spreekkamer niet direct tot je beschikking had. 

Coaching: 
Ik maak graag gebruik van een wandeling tijdens de coachsessies. Vanuit mijn praktijkruimte bevinden we ons in een mum van tijd in het buitengebied van Zwolle of we spreken op een andere locatie af. Elkaar niet recht aankijken maar naast elkaar lopen praat soms prettiger, vrijer.

Ook is bekend dat voor het verwerken van zaken de wandelbeweging en daarmee het activeren van informatieoverdracht tussen de rechter- en linkerhersenhelft goed werkt. 
Bij wandelcoaching maak ik samen met jou gebruik van alles wat we om ons heen zien, horen en ruiken. Alle zintuigelijke ervaringen kunnen dienen  om dingen uit te leggen, helder te krijgen en tot inzicht te komen. Het geeft letterlijk ruimte voor andere invalshoeken. 

Trajecten kunnen volledig bestaan uit wandelcoaching. Ook is het mogelijk om losse sessies in te vullen door middel van wandelcoaching. Ik stem hierin graag met je af wat voor jou het beste werkt. 

De tijdsduur van het traject is afhankelijk van verschillende componenten; bijvoorbeeld van hoe het met jou gaat en wat de reden is voor coaching. Ook de intensiteit verschilt. De één spreek ik iedere week, de ander één keer per maand. We kijken samen naar wat jij nodig hebt in jouw situatie. 

Financiering van een traject kan je zelf voor je rekening nemen maar er zijn ook veel werkgevers die dit soort trajecten voor hun werknemers (deels) willen financieren. Ik geef je hierover graag meer uitleg en kan waar nodig een offerte maken voor jouw werkgever.