Teamtraining op basis van DISC

Samenwerken met elkaar in een team is soms best een klus. Het ene moment gaat het vloeiend, het andere moment verloopt stroef. Misschien herken je onderstaande voorbeelden wel:  

- Waarom reageert die ene collega toch altijd op die bepaalde manier?
- Hoe kan het dat jij toch echt duidelijk uitleg geeft maar jouw collega's net iets anders doen?
- Waarom werk je met de één prettiger samen dan met de ander? En begrijp je soms zonder al teveel worden, terwijl de ander alles tot in detail wil weten. 
- Sommige collega's hebben zoveel tijd nodig om hun punt duidelijk te maken, waardoor jij je aandacht er moeilijk bij kan houden. Kan dat niet sneller? 
- Hoe krijgen jullie die te gekke ideeën van de grond in plaats van erover blijven praten? 

Allemaal voorbeelden van wat je tegenkomen in samenwerking met een team. En dit zijn er nog maar een paar. 
Iedere medewerker brengt zichzelf mee, met eigen gedragsvoorkeuren, kwaliteiten en valkuilen. Dat maakt een team divers, geeft veel kansen en zorgt ervoor dat mensen elkaar kunnen aanvullen en versterken.
Er zitten ook keerzijdes aan. In samenwerking verwachten collega's vaak van alles van elkaar en vullen soms dingen voor elkaar in. Dit wordt lang niet altijd uitgesproken of gecheckt bij elkaar. Aan de buitenkant is vaak niet (volledig) te zien of in te schatten wat iemand prettig vindt of verwacht. Of je schat in wat iemand voelt of denkt maar misschien klopt dat wel niet. En dat wat je ziet is ook nog eens afhankelijk van de situatie waarin je elkaar treft.
Kortom: dit alles maakt dat de kans op ruis, elkaar niet goed begrijpen en langs elkaar heen praten groot. Met vaak allerlei gevoelens en gevolgen van dien. 

Wat zou het fijn zijn als dat anders zou gaan.
- Als je elkaar beter zou leren kennen.
- Je plezier hebt met elkaar, weet wat je aan de ander hebt.
- Hoe je elkaar kan versterken en aanvullen.
- Hoe je ieders kwaliteiten zo goed mogelijk benut en iedereen zich gezien en gehoord voelt.
- En dit alles met veel werkvreugde tot gevolg en waarschijnlijk een verhoogde productiviteit.

Dit is wat ik graag samen met een team najaag. 

Inhoud:
Tijdens een bijeenkomst van een halve of hele dag ga ik graag actief met jullie aan het werk. Hierbij gebruik ik de DISC als uitgangspunt/ onderlegger.
Ik zal jullie meenemen in de verschillende gedragsvoorkeuren en hier actief mee aan de slag gaan.  Hiermee krijgen jullie inzicht in elkaar en hoe jullie het team op een hoger plan kunnen tillen. De training staat ook in het teken van het hebben van plezier met elkaar. Waarin uitwisseling, ontmoeting en versterken veel aandacht krijgen. Welke inhoud de training exact krijgt is afhankelijk van het type team en de vraag die jullie hebben. 

De training (MBO/HBO niveau) vindt plaats in teamverband. De grootte van het team is in overleg.
Deze training is geschikt voor volwassenen met minimaal MBO niveau en is er geen voorbereiding voor vereist. Er kunnen geen kwalificaties worden behaald bij deze training.

Kosten en duurt training:
De duur van de training stem ik af met opdrachtgever en is afhankelijk van de doelstellingen. In de meeste gevallen start ik met een dagdeel of hele dag, waarin er mooie afwisseling is tussen én informatieoverdracht als ervaringsgerichte oefeningen. Deze staan allemaal in het teken van jezelf en elkaar beter leren kennen. De training is een mooie basis om als team op verder te borduren en de samenwerking en communicatie te verbeteren en bestendigen. 

Aansluitend aan de training is het mogelijk dat de individuele medewerkers een DISC analyse invullen. Zo zoomen zij zelf nog meer in op hun eigen gedragsvoorkeuren. Op basis van de analyse lever ik een rapport aan welke ik met de medewerker zal bespreken. Hier kan de individuele medewerker vervolgens zelf verder mee aan de slag.

De kosten voor de training variëren op basis van duur en eventuele aanvullende afspraken. Voor meer informatie kan hierover contact met mij worden gezocht.