Wie ben ik?

 

Mijn naam is Nienke Nijmeijer. Ik ben getrouwd en heb 2 prachtige kinderen.

Achtergrond:
Ik ben opgeleid als maatschappelijk werker. Na een start bij crisisopvangcentra en tijdelijk werk bij diverse jeugdhulpverleningsorganisaties, heb ik meer dan 15 jaar bij MEE gewerkt, een organisatie voor mensen met een beperking en hun netwerk.
Ik werkte hier als consulent/ maatschappelijk werker met mensen van alle leeftijden en diverse problematieken en vraagstukken.

Ik heb me in deze jaren gespecialiseerd op het gebied van seksualiteit en kinderwens bij mensen met een beperking. Ik verzorgde individuele psycho-educatie trajecten aan cliënten en hun netwerk, gaf voorlichtingen en deskundigheidsbevordering aan professionals. Ook verzorgde ik trajecten omtrent kinderwens/ zwangerschap bij mensen met een beperking.
Naast individueel cliëntcontact heb ik veel groepswerk gegeven zoals sova training en weerbaarheidstraining voor zowel jongeren als volwassenen, onder andere op speciaal (voorgezet) onderwijs. 
De laatste jaren bij MEE ben ik betrokken geweest bij het opzetten van een project omtrent het werken met ervaringsdeskundigen. Ik heb vanuit dat project een poule van ervaringsdeskundigen gecoördineerd. Samen met collega's was ik hiernaast bezig de samenwerking met ervaringsdeskundigen steeds meer een duurzame plaats binnen de dienstverlening van MEE te geven.

Hiernaast ben ik sinds 2018 verbonden als trainer aan Think Op School. Een preventieve aanpak om jongeren sterker te maken door met hen in gesprek te gaan en hen tot nadenken tot zetten.  Ik verzorg trainingen aan groepen jongeren op middelbare scholen en MBO's over diverse thema's. 

In het najaar van 2019 heb ik een opleiding tot trainingsacteur gevolgd. Iets wat ik al heel lang wilde doen maar wat er nooit van kwam. Ik heb hier geleerd nog meer mijn gevoel te volgen en deze nog actiever te gebruiken. Ik vind het mooi om een deelnemer door middel van mijn spel en feedback in korte tijd bruikbare tips en handvatten en hiernaast complimenten mee te geven over wat werkt. Op deze manier kan iemand met vertrouwen weer verder. 

Het Spiegelwerk:
De laatste jaren merkte ik steeds vaker dat ik niet altijd die werkzaamheden kon doen waar mijn hart sneller van gaat kloppen; mensen begeleiden op die gebieden waardoor zij sterker worden, zichzelf beter leren kennen en meer zelfvertrouwen krijgen. Juist op die momenten ging ook mijn vuur weer meer branden en stond ik in mijn kracht. Dit kreeg ik dan ook terug van de mensen met wie ik werkte.

Begin 2020 heb ik besloten dat ik graag volledig mijn eigen hart wil gaan volgen en juist die dingen wil blijven doen waar ik echt energie van krijg en die er voor mij toe doen. 
Dit heeft erin geresulteerd dat ik nu volledig zelfstandig aan het werk ben, vanuit mijn bedrijf Het Spiegelwerk.


Ik heb een opleiding gevolgd tot professioneel coach en dat voelde als thuiskomen. Ik ben me daarom na deze opleiding verder gaan specialiseren in stress en burn-out omdat ik merk dat dat een onderschat probleem is in onze samenleving. Er wordt zoveel van iedereen verwacht; een baan, gezin, leuke partner zijn, rijk sociaal leven, gezond en fit zijn. Veel ballen in de lucht die soms ook wel eens op de grond vallen.
Ik vind het bijzonder een periode met mensen mee te mogen lopen bij hun ontdekkingstocht. Om hen te ondersteunen bij het vinden van de antwoorden op vragen die ze hebben en die in hunzelf verscholen liggen. Ik richt me bij coaching met name op vragen rondom stress en burn-out en persoonlijke ontwikkeling.