Loopbaancoaching

 

Of je nou parttime of fulltime werkt, een baan neemt een groot gedeelte van jouw week in beslag. Het is dan ook welkom dat je deze uren op een prettige manier besteedt en jouw baan je energie en voldoening oplevert.
Veel mensen ervaren op enig moment in hun leven wat onvrede over hun baan. Dit kan kortdurend zijn of langer aanhouden. De oorzaken hiervoor kunnen heel divers zijn. Bijvoorbeeld:

- Je ervaart minder uitdaging in je werk. Het kost je moeite iedere dag weer naar je werk te gaan. Het plezier wat je eerder nog wel ervoer, is er steeds minder.
- De inhoud van jouw functie is veranderd. Je ervaart hierdoor minder voldoening in het werk
- Er is sprake van een reorganisatie. Jouw baan komt te vervallen of je krijgt een nieuwe baan aangeboden. Je vraagt je af of deze functie wel bij je past
- Je doet het werk al jaren. Het werk is bekend, de collega's zijn fijn, maar je wilt ook wel eens wat anders. Je weet alleen niet zo goed wat.
- Je bent een tijdje uitgevallen door ziekte of een burn-out. Je gaat weer re-integreren maar weet niet goed hoe je dat aan moet pakken. En of je misschien nog wel wilt re-integreren in de baan die je had voor jouw ziekteperiode.
- .....

Coaching:

Misschien herken je je wel in één van de bovenstaande zaken, of ervaar je net wat anders op het gebied van jouw baan. Met name wanneer je de onvrede al wat langer ervaart, is het goed hier eens rustig bij stil te staan. Waar komt de onvrede vandaag en wat is er nodig deze minder te ervaren.
In een coachtraject kan ik met je aan de slag om zaken meer in beeld te brengen zoals:
- Waar jouw onvrede vandaan komt
- Waar jouw kwaliteiten liggen
- Waar jij energie van krijgt in jouw werk
- Welke voorwaarden je belangrijk vindt in jouw baan
- Welke vaardigheden je verder wilt ontwikkelen
- Of jouw baan nog wel bij je past
- Welke baan eventueel beter bij je past
- Welke stappen je te zetten hebt
- Begeleiding bij het zetten van de stappen
- Etc.

De tijdsduur van het traject is afhankelijk van verschillende componenten, bijvoorbeeld de mate van onvrede die je ervaart in jouw werk en hiernaast hebben jouw privé omstandigheden vaak ook effect op dat wat je ervaart.
Ook de frequentie van de afspraken is verschillend. De één spreek ik iedere week, de ander één keer per maand. We kijken samen naar wat jij nodig hebt in jouw situatie. 

Financiering van een traject kan je zelf voor je rekening nemen maar er zijn ook veel werkgevers die dit soort trajecten voor hun werknemers (deels) willen financieren. Ik geef je hierover graag meer uitleg en kan waar nodig een offerte maken voor jouw werkgever. 

 

Kun je niet? Wil je niet?
Of is het gewoon: 'Ik weet het niet?'